DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan

 

 • Dvadeset i četvrta je nedjelja kroz godinu „C“. Misu smo slavili za: +Tomislava Meglić i ob. Školnik (9); + obb. Žarina i Dolački (18,30)
 • U tijeku je 285. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu pod geslom: „Marijo, Majko milosrđa, prati nas na putu II. sinode Crkve zagrebačke“. Jučer su pješice krenuli mladi hodočasnici.
 • Roditeljski sastanak za roditelje djece kandidata za sakramente prve pričesti i krizme održat će se u srijedu 14. rujna u 18,30 sati za treći i osmi razed zajedno, prvo je misa blagdana, pa onda ostanemo još kratko na sastanku, a roditelji trećaša iz škole Prečko pridružit će se kasnije.
 • Danas neka roditelji djece trećih i osmih razreda kandidata za prvu sv. pričest i sv. potvrdu, na polici uzmu prijavnicu koju će kod kuće popuniti i donijeti ju na roditeljski sastanak u srijedu. Da olakšamo uzimanje prijavnica, na donjoj polici su treći razredi, na gornjoj osmi.
 • Svu školsku djecu, vjeroučenike, potičem da redovito pohađaju nedjeljnu svetu misu u 11 ili neku drugu, a svetu ispovijed na početku pastoralne godine organiziramo u srijedu 21. rujna za školu Prečko u 9 i 15 sati, a u četvrtak 22. rujna za školu Tesla u 14 sati.

 

 • Na početku pastoralne godine potiču se župljani da se uključe u razne župne skupine. Danas želim posebno istaknuti

– Dječji zbor „Mali Prečkanci“ u kojem mogu pjevati učenici iz svih razreda osnovne škole, a započet će pjevačkom vježbom u srijedu u 18,30.

– Obiteljska nazaretska skupina roditelja i djece okuplja se subotom prijepodne,

– a također ove subote u 10,30 sati sastat će se i naši Ministranti i oni koji žele postati ministrantima

 

 • Na polici nabavite novi Glas Koncila i ostali tisak.
 • Zahvaljujem darovateljima za potrebe radova u župi. Posebno zavaljume našim vrijednim župnim suradnicima i volonterima koji su prošli tjedan okrečili župnikov stan i nastavili bojati ogradu koje ima još podosta, tako da radove nastavljamo dalje, pa vas pozivam i iduće subote, u 8 sati je najprije kava i dogovor što ćemo raditi.
 • Iz povijesti župe: Novog župnika Josipa Vavrika i župnog vikara Anđelka Horvatića, pretposljednje nedjelje kolovoza 2008. župljanima je predstavio moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Boris Balenović.

Dana 3. listopada 2008. godine hodočašćem u Padovu proslavljena je 10. godišnjica beatifikacije blaženog Alojzija Stepinca, dok je slavlje pred katedralom u Zagrebu predvodio državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.

Uz proslavu blagdana sv. Cecilije i nikolinjske priredbe i podjele darova sv. Nikole djeci, organizirane su i karitativno-humanitarne akcije: dobrovoljnog darivanja krvi i prikupljanja priloga za stotinjak paketa hrane za najsiromašnije u organizacija Caritasa župe. Mladi župe priredili su božićni igrokaz „Isus u snack-baru“.

Na blagdan Gospe Lurdske svečano večernje slavlje mise i procesiju sa svijećama do špilje predvodio je dr. Željko Tanjić, profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Vjernici su sudjelovali na procesiji svijetla u Mariji Bistrici, kao i na bolesničkom hodočašću, a išlo se i u Mariazell, na Marijin Trsat te na otok Krk.

Misno slavlje blagdana Presvetog Trojstva predvodio je vikar za grad Zagreb preč. Zvonimir Sekelj.

Okrečena je župna crkva, vjeronaučna dvorana i stubište i prostor za stanovanje.

Krizmu u subotu 9. svibnja 2009. godine podijelio je pomoćni biskup mons. dr. Ivan Šaško.

Zbog narušenog zdravstvenog stanja, operacije vratne kralježnice i oporavka, župnik je završio jednogodišnju službu, zapisavši u Spomenicu župe oproštajne riječi: „Mojim dragim župljanima, vlč. kapelanu i svim suradnicima hvala na suradnji u ovih 12 mjeseci. Novom župniku puno mudrosti, snage i ljubavi da se dadne Bogu na raspolaganje, a čovjeku na korist i radost. Josip Vavrik, župnik.“

 

 • Čuvajući kršćanske vrijednosti i glasajući po savjesti, danas izvršavamo kršćansku i građansku dužnost izlaska na izbore, ni tada ne zaboravljajući tko smo, da smo kršćani.
 • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu na radnom mjestu, a naše đake u školi.