ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Blažena Djevica Marija – Gospa Lurdska,

Svjetski dan braka, Blagdan, 11. veljače 2018.

 

  • Šesta je nedjelja kroz godinu ‘B’, Blažena Djevica Marija – Gospa Lurdska i Svjetski dan braka. Misu smo slavili za: + Ivu(ž) i Matu Dujmović i + Ljerku Zveržinu na čast Gospi Lurdskoj; (9); po nakani za zdravlje djece (18,30)
  • Jučer proslavili blagdan bl. Alojzija Stepinca kog prikazuje prozorski vitraj i kip na ulazu, te Svjetski dan bolesnika uoči današnjeg spomena Gospe Lurdske čiji se kipovi nalaze pri dnu lađe te u vanjskoj špilji. Stoga se možemo na izlazu iz crkve i danas pomoliti s pouzdanjem u zagovor ovih svetaca, u špilji zapaliti i lučicu, s nakanom za naše bolesne ukućane, supružnici jedni za druge ili za svoje osobne potrebe i nakane. A ja zahvaljujem svima koji su se angažirali u pripremi ovih blagdana.
  • Jučer smo uvodnim predavanjem započeli tečaj palijative, koji nastavljamo u četvrtak 22. veljače u 17,30. Javiti se možete Antunu Miđiću ili u ured.
  • U ovome tjednu sve grupe i skupine dolaze na župnu katehezu u srijedu bilo ujutro u 9 ili navečer u 18,30. U srijedu izostaju pjevačke vježbe Dježjeg i Mješovitog župnog zbora.
  • Na čistu srijedu je prvi dan korizme. Strogi je post i nemrs, a pepelimo se u znak pristajanja da ćemo se uključiti u korizmenu pokoru. Post obvezuje vjernike od 18. do 60. godine i odnosi se na uzimanje najviše tri obroka dnevno, jednom do sita, a u druga dva može se malo založiti. Nemrs na Pepelnicu i svakoga korizmenoga petka znači ne jesti meso, a odvezuje vjernike od 14. godine do konca života. Mise pepeljenja biti će u 9 i u 18,30. U 18,15 molimo časoslov.
  • Petkom i nedjeljom u 17,45 obavljamo pobožnost Križnoga puta na koju vas pozivam. Križni put raznih autora animirati će župne grupe i skupine prema rasporedu koji će biti postavljen.
  • Na polici nabavite novi broj ‘Glasa Koncila’ i ostalo iz tiska.
  • Preostaje nam zazvati Božji blagoslov nad sve nas na početku novoga radnog tjedna.