PETA USKRSNA (VAZMENA) NEDJELJA, „A“,

Majčin dan

Svetkovina, 10. svibnja 2020.

 

 

  • Proslavljamo Petu uskrsnu nedjelju „A“. drugu u svibnju, koju obilježavamo i kao Majčin dan, zahvaljujući majkama i bakama na svemu što čine za nas, prikazujući za njih Bogu svoje usrdne molitve i prošnje.
  • Večeras je svibanjska pobožnost u 18 sati.
  • Danas je Blažena Djevica Marija Gospa Trsatska i bl. Ivan Merz, Sutra je svjetski dan pisanja pisama, a u utorak dan medicinskih sestara na spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića, prezbitera redovnika, u srijedu je Blažena Djevica Marija Fatimska, u četvrtak sv. apostol Matija, u petak svjetski dan obitelji kojega ćemo proslaviti iduće nedjelje, a u subotu sv. Ivan Nepomuk i dan sjećanja na žrtve Bleiburških stradanja. Sljedeća nedjelja je Šesta uskrsna, mise ćemo slaviti na vanjskom oltaru ovdje u dvorištu u 9, 11 i 18,30.
  • Ukinuta su ograničenja za krštenja i vjenčanja na kojima odsada može sudjelovati više od 10 osoba.
  • Katolički tjednik „Glas koncila“ – u novom broju donosi: Izvanredni izbori bili bi štetni, Ususret konačnom cilju u pandemiji, Kako živjeti u samoizolaciji? Razgovori s profesorom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Vanjom Ivanom Savićem – Ne možemo sve po starom, i sa psihijatrom dr. sc. Hermanom Vukušićem – Najbitnije su vjera i nada, Prijenose misa na Cvjetnicu i Uskrs u Hrvatskoj pratilo 550.000 osoba, Papinu molitvu na praznom trgu sv. Petra i uskrsni blagoslov Urbi et orbi 600.000 osoba, a mise radnoga dana od 130 do 190.000 gledatelja. 
  • Kriza u kojoj se nalazimo potiče nas da se još više i jače zauzmemo za siromašne, pa ćemo idućih nekoliko nedjelja prikupljati sredstva za Caritas, kuhinjske namirnice našim siromašnim župljanima, kojih je oko 120, te ih obradovati za blagdan župe, svetkovinu Presvetog Trojstva. Kutija se nalazi na stoliću ispod trijema. Hvala na prilozima. „Po ovom će svi znati da ste moji učenici, ako budete imali ljubavi jedni za druge!“ (Iv 13,34) 
  • Zahvaljujemo našim suradnicima koji su nam se priključili misnim slavljima.
  • U novom radnom tjednu neka vas prati blagoslov Božji.