SVI  SVETI,

Zapovijedana svetkovina, 1. studenoga 2015.

 

·  Zapovijedana je svetkovina Svih Svetih.

·  Sutra je Dušni dan ili dan mrtvih. Mise za pokojne slave se u 9 i u 18,30 sati.

·  Ovoga tjedna je zajednička kateheza u ponedjeljak, 2. studenoga. Oni koji su na nastavi poslije podne dolaze u 9 sati, a koji su na nastavi ujutro, dolaze u 18,30. Kako prije večernje mise molimo Večernju iz službe časova za pokojne u 18,10, molim djecu da u tišini ulaze u crkvu.

·  U četvrtak u 18 sati je klanjanje, a na prvi petak ispovijed bolesnika po stanovima i kućama, te u crkvi od 17,30.

·  I naše zajednice okupljaju se po danima, u utorak, Marijina legija, u srijedu se moli časoslov, u četvrtak liturgijsko-biblijska skupina, u petak zajednica mladih. U subotu je na Šalati susret ministranata koji razmišljaju o duhovnom pozivu od 9,30 do 16 sati. Oni koji žele ići neka nam se prijave do petka.

·  Iduće nedjelje, po svim župama Nadbiskupije prikupljat će se prilozi za postradale u popavama na karlovačkom području, da se solidariziramo s onima kojima u posljednje vrijeme sve učestalije poplave nanose ogromnu štetu.

·  Na svakome groblju ispred središnjega križa običaj je upaliti lampion za one kojima se ne zna za grob, za one čiji su grobovi daleko, kao i općenito za sve mrtve. To isto možemo učiniti i ispred našega križa postavljenog na ulazu u dvorište i crkvu.

·  U kapeli Gospe Lurdske na nakane za pokojne možemo upaliti lučicu. Dakle, lampaše palimo pred križem, a u špilji lučice.

·  Na stoliću ispred crkve (ili u kućici) kod gospođa volonterki Župnog caritasa nabavite lampione i Glas koncila.

·  Moćni zagovor svih Svetih neka prati sve nas i pomogne našim pokojnima kojih se ovih dana spominjemo u sjećanju i molitvama.

·  Danas imamo obvezu pročitati Pismo gospodina Nadbiskupa koje je kao pastir poslao svima nama vjernicima svoje biskupije uoči parlamentarnih izbora, poslušajmo.

·  Blagoslov Božji neka prati sve nas.