DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

– MARIJA NOSITELJICA ŽIVOTA, Blagdan, 1. listopada 2017.

 

 

 • Proslavljamo Dvadeset i šestu nedjelju godine „A“ i blagdan Marije nositeljice Života. Nakana je bila za: +Ivana(m) Veseličić i +ob. Jerka i Mije Mandić(9); +Ivu(ž) i Anđu Brajković, +Vladu Golubić i na čast sv. Anđela čuvara u zahvalu(18,30)
 • Župna kateheza kandidata za sakramente u tri grupe odvija se po rasporedu istaknutom na oglasnoj ploči.

-Prva grupa ministrantsko-lektorska i prvopričesnika i krizmanika svoj će tjedni susret održati u nedjelju u 10,15 sati i ostati na poldanjoj misi u 11 sati.

-Druga zborska prvopričesnička grupa ‘Mali Prečkanci’ ima susret u srijedu u 19,

-a zborska krizmanička grupa ‘Trinitas’ u utorak u 20 sati.

-Treća grupa – prvopričesnička – dolazi u utorak u 16,30 ili 17,15 sati.

-Treća krizmanička grupa dolazi ovako: u utorak kandidati iz škole ‘Tesla’ u 15 ili 15,45 sati;

u srijedu iz škole ‘Prečko’ u 14,30 ili 15,20 sati.

Sve se nalazi na oglasnoj ploči.

 

 • Danas predstavljamo imena kandidata prvopričesničke i krizmaničke kateheze onako kako su se sami opredijelili u jednu od tri grupe. Neki su predali samo prijavnice, ali nisu izabrali, drugi su izabrali,ali nedostaju prijavnice, pa molimo da to i jedni i drugi učine danas, kao i oni treći koji se danas prvi puta tek pojavljuju, pa ćemo i njima iskazati milosrđe i primiti ih, pa onda danas zaključujemo prijave i upis za ovu godinu.
 • Plan odvijanja kateheze sastavljen do lipnja iduće godine uzmite napolici ako ga još nemate, priručnike možete nabaviti s dvorišne strane.
 • Ulazeći u Marijin mjesec listopad, pozivam vas na marijansku listopadsku pobožnost svake večeri u 17,45. U četvrtak u 18 je klanjanje, a u petak ispovijed bolesnika po stanovima i kućama, prije podne, a od 17,30 u crkvi.
 • Naši zborovi započeli su s radom. Oni su svake jeseni otvoreni za primanje novih članova. Zbor mladih ‘Trinitas’ okuplja se utorkom u 20 sati, dječji zbor ‘Mali Prečkanci’ srijedom u 19, a Mješoviti župni zbor srijedom u 20 sati.
 • U subotu 14. listopada zajedničko je slovensko-hrvatsko hodočašće u Stičnu kod Ljubljane pod geslom: „Zajedno živimo Marijin poziv“ o 100-oj obljetnici fatimskih ukazanja. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena je 80 kn, a rok za prijavu iduća nedjelja.
 • Na polici nabavite vjerski tisak i novi broj Glasa Koncila.
 • Hvala gospođama Terezi i Mariji na urešenoj crkvi i Mariji nositeljici Života cvijećem. Vani na izlazu možete nabaviti sličice i slike Marije nositeljice Života i drugo, a poseban je štand udruge i inicijative koja će se sada kratko obratiti.
 • Pripremnu pobožnost kao i svečanu večernju misu predvodio je i propovijedao p. Kornelije Marko Glogović, poglavar redovničke zajednice pavlina u Hrvatskoj, koji imaju svoje župe i samostane na Kamenskom u Karlovcu, u sv. Petru u Šumi u Istri i u Sveticama pokraj Ozlja. P. Kornelije je posebno angažiran u promicanju i zaštiti nerođenih života, ali i majki koje te živote pod svojim srcem nose, a često upadaju u nepremostive teškoće, barem tako tada misle. Hvala mu za večerašnju poruku nama i hvala na svemu što čini zauzimajući se u zaštiti nevinih i nemoćnih. Do ponovnog susreta.
 • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu na radnom mjestu, a naše đake u školi.