PETA NEDJELJA KROZ GODINU „C“, DAN ŽIVOTA,

Blagdan, 7. veljače 2016.

 

  • Proslavili smo Petu nedjelju godine ‘C’ i Dan života, s nakanom za: + Katu i Milu(m) Klobučar (9); + Mariju Mamić i po nakani za jednu osobu (18,30)
  • U utorak je liturgijski spomen bl. Alojzija Stepinca, b. mč., budući je njegov datum 10. veljače zapriječen Pepelnicom. Izuzetak je katedrala, gdje će Stepinčevo biti proslavljeno u srijedu u 19 sati, predvodi nadbiskup Josip kard. Bozanić. ali neće biti Pepeljenja.
  • Stoga ćemo Čistu srijedu, prvi dan korizme, kada je strogi post i nemrs, proslaviti misama pepeljenja u 9 i u 18,30.
  • U četvrtak je župni blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Prijepodne pozivam sve bolesne i pokretne na misu u 9 sati i podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. Isto tako moći će se izmjeriti tlak i šećer što će učiniti naša liječnica i medicinske sestre. Navečer u 18,30 je svečana misa s molitvom za bolesnike i procesija do kapele Gospe Lurdske u dvorištu gdje završavamo zaključnom molitvom. Predvoditelj večernjeg slavlja bit će župni vikar s Vrbana Martin Krizmanić.
  • Polaznici župne kateheze dolaze u srijedu i u četvrtak, u 9 ili 18,30.
  • U petak i u nedjelju u 17,45 je pobožnost križnoga puta raznih autora, koju će i ove godine animirati različite grupe prema rasporedu koji će biti stavljen na oglasnu ploču.
  • U subotu 20. veljače hodočastimo u Krašić i Karlovac gdje je u kućnom pritvoru bio Alojzije Stepinac, odn. u nacionalno svetište sv. Josipa, idemo zajedno s ostalim župama dekanata. U Krašiću i Karlovcu biti će omogućena ispovijed, pobožnosti i molitve potrebne za zadobivanje potpunog oprosta. Polazak je u 7,30 sati, prijevoz je 50 kn. Po želji, doplata za ručak u Karlovcu je 30 kn. Upis u župnom uredu ili nakon misa u sakristiji. Župe dekanata na čelu s gosp. Dekanom zamolile su naše zborove odraslih, orguljaše i voditelje da animiraju pjevanje na tom hodočašću, pa vas i ja molim da se odazovete koji možete, vas ćemo počastiti ručkom.
  • Danas završava božićni blagoslov obitelji. Zahvaljujemo vama župljanima na srdačnom prijemu u svojim domovima. ‘Glas Koncila’ nabavite na stoliću.
  • Vrijedi ponoviti konačne termine primanja sakramenata u župi, rekao sam ih na Božić:

– Prvu svetu pričest djeca kandidati iz škole ‘Prečko’ primit će u subotu 7. svibnja s početkom u 10 sati,

– djeca kandidati iz škole ‘Tesla’ u subotu 14. svibnja u 10 sati,

– a svetu potvrdu kandidatima za krizmu podijelit će msgr. dr. Juraj Batelja pod misom u 11 sati u subotu 9. travnja.

  • Ugodno provedite ovu nedjelju, Dan Gospodnji, u zajedništvu članova obitelji.