PETA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

DAN ŽIVOTA, Blagdan, veljače 2017.

 

  • Proslavili smo Petu nedjelju godine ‘A’ i Dan života, s nakanom za: + Agatu i Slavka Kormanić, Vlatka i Janicu Lukinić i Barbaru Bartolić (9); + Jelenu Jurčević (18,30). Nastavljamo moliti devetnicnicu svake večeri u 17,45.
  • U petak je spomendan bl. Alojzija Stepinca, b. mč., budući smo u crkvu postavili vitraj koji prikazuje njegov lik, dar ob. Majić iz Sibeliusove ulice, a izradio ga je Ivan Grgat, akademski slikar u radionici Jure Žaje, njegov datum 10. veljače od sada se u župi slavi kao blagdan. Stoga ćemo slaviti večernju svečanu misu u 18,30. U katedrali, na Stepinčevo, misu predvodi nadbiskup Josip kard. Bozanić.
  • U subotu je župni blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Prije podne pozivam sve bolesne i pokretne na misu u 9 sati i podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. A poslije mise bit će upriličeno mjerenje tlaka i šećera.
    Navečer u 18,30 je svečana misa s molitvom za bolesnike i procesija do kapele Gospe Lurdske u dvorištu gdje završavamo zaključnom molitvom. Predvoditelj večernjeg slavlja bit će župni vikar s Trešnjevke vlč. Josip Mudronja. Na večernje slavlje dolaze i naši prvopričesnički i krizmanički kandidati.
  • ‘Glas Koncila’ nabavite na polici za tisak. Plakat za okupljanje nazaretske obiteljske skupine i drugo pogledajte na oglasnoj ploči.
  • Razmislimo danas u svjetlu Božje riječi kakvo svjedočanstvo šaljemo, što ljudi vide – naša dobra djela ili nešto drugo? Jesam li Bogu zahvalan za svoj život? Čuvam li ga? Borim li se za nerođeni život tamo gdje me Bog postavio, ondje gdje živim? Imam li o tome kršćanski stav ili neki drugi? Možda odmahnem rukom i kažem: nije moja stvar, neću se petljati u tuđe, svi to rade, nije ni prva ni posljednja, mora se tako, nije bilo izbora i tome slično. Možda sam nekoga i nagovorio, ili natjerao i primorao? Kako odgajam svoju djecu da se odnose prema životu? Dobro je sebi postaviti ova i ovakva pitanja i iskreno na njiih odgovoriti, a moliti treba uvijek, moliti i zahvaljivati za život kao najveći mogući Božji dar iskazan nama ljudima.
  • Ugodno provedite ovu nedjelju, Dan Gospodnji, u zajedništvu članova obitelji.