DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan

  • Proslavljamo Dvadeset i sedmu nedjelju godine „C“. Nakana je bila za: +Stjepana Županić, na čast Presv. Krvi Kristove za pomoć u obitelji i na čast sv. Anđela čuvara (9); +Ivu, Anđu i Ivana (18,30)
  • Marijansku listopadsku pobožnost molimo svake večeri u 17,45.
  • Župna kateheza kandidata za sakramente u tri grupe odvija se po ovom rasporedu: prva grupa ministrantsko-lektorska i prvopričesnika i krizmanika umjesto subote kada je praznik, svoj će tjedni susret održati u nedjelju u 10 sati i ostati na misi proslave Marije nositeljice Života u 11 sati. Druga zborska prvopričesnička grupa ‘Mali Prečkanci’ ima susret u srijedu u 18,30, a zborska krizmanička grupa ‘Trinitas’ u utorak u 20 sati. Treća grupa – prvopričesnička – dolazi u utorak u 16 sati A skupina, a u 16,45 B. Treća krizmanička grupa dolazi ovako: u ponedjeljak kandidati iz škole Tesla u 16 sati A skupina, u 16,50 B skupina; Treća krizmanička grupa koju čine kandidati iz škole ‘Prečko’: u srijedu u 8 sati A skupina, a u 8,45 B. Sve se nalazi na oglasnoj ploči.
  • U ponedjeljak na dan proglašenja blaženim Alojzija kardinala Stepinca, kler Metropolije hodočasti na Mariju Bistricu, u srijedu u 18,15 molimo časoslov, u četvrtak u 18 se klanjamo, u petak u 17,30 je pomirenje, a prijepodne ispovijed bolesnika po stanovima i kućama, u 20 sati sastanak animatora i mladih.
  • Preko cijelog tjedna i u subotu su aktivnosti spremanja župe za proslavu, molimo one koji mogu i žele doći pomoći, svi planirani radovi su u završnoj fazi. Gotovo sve prostorije su renovirane, pa ih je još potrebno malo očistiti. Hvala svima koji su dosad radili ili pomagali radove.
  • Druga nedjelja u listopadu uvijek je zahvala Bogu za dobročinstva: kruh i plodove zemlje, a mi ćemo u župi posebno proslaviti obljetnicu čašćenja Marijje nositeljice Života. Stoga nam kao predvoditelj i propovjednik dolazi p. Stjepan Fridl, isusovac, glavni urednik Radio Marije. Radio će prenositi to slavlje.
  • U četvrtak, petak i subotu, 13., 14. i 15. listopada je trodnevnica, a U NEDJELJU 16. LISTOPADA U 11 SATI VELIKO SLAVLJE PROSLAVE 50 GODINA ŽUPE KOJE PREDVODI KARDINAL JOSIP BOZANIĆ, NADBISKUP I METROPOLIT ZAGREBAČKI. Neće biti mise u 9 sati, a večernja će se slaviti u 18,30.
  • Na polici nabavite vjerski tisak i novi broj Glasa Koncila.
  • Blagoslov Božji i zagovor Marije nositeljice Života u novom tjednu neka prati sve nas!