NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA „B“,

‘USKRS, V A Z A M’ – Zapovijedana svetkovina, 1. travnja 2018.

  • Slavimo Uskrs – najveći i najznačajniji kršćanski blagdan na kojemu se temelji sva naša vjera. Nakana mise bila je za:

            + ob. Kraljević, Stjepan Zrinšćak, duše u čistilištu (7);

+ ob. Bolarić (9,30);

+ Kata Zavacki (18,30).

  • Uskrsne mise danas su još u 9,30, koju predvodi preč. Antun Piličić, u 11 i 18,30. koju predvodi Tomislav Markić.
  • Sutra na Uskrsni ponedjeljak također je blagdan, mise će biti u 9 i 18,30 sati.
  • Iduće nedjelje slavi se Bijela nedjelja, nedjelja Božanskog milosrđa ili Mali Uskrs. Preporučamo otići na Uskrs -fest u KD ‘Vatroslav Lisinski’, na čijoj blagajni možete nabaviti ulaznice po cijeni od 30 kn.
  • Krizma je u subotu prije Treće uskrsne nedjelje, 14. travnja u 11 sati. Djelitelj je biskupski delegat msgr. Ivan Hren, a Prve pričesti subotama 5. i 12. svibnja u 10 sati. Na Duhove Dječji zbor pjeva u župama Stara Ploščica i Velika Trnovitica. Župnu svetkovinu Presvetog Trojstva proslavljamo u nedjelju 27. svibnja, središnjom euharistijom u 11 sati koju će predvoditi hvarski svećenik dr. Tonči Matulić.
  • Na Udbinu idemo u subotu 28. travnja, prijevoz je 100 kn, a u Boku Kotorsku od petka do nedjelje, 8 – 10. lipnja.
  • Hvala svima koji nam pomažete tijekom liturgijske godine: ministrantima, čitačima, pjevačima i voditeljima zborova, članovima molitvenih i drugih skupina u župi, animatorima mladih, majstorima, vijećnicima, odbornicima i volonterima Župnog caritasa. župnim suradnicima koji brinu za crkveno ruho i uređenje crkve, donose kolače kada dolazi dekanatski kler, pekari ‘Prečko’. Osobito hvala župljanima čiju molitvenu potporu osjećamo.
  • Hvala straži Božjega groba. Hvala svim dobročiniteljima, donatorima uskrsne svijeće i cvijeća za grob i oltar. Hvala i anonimnim darovateljima.
  • U uskrsnom broju „Glas koncila“ pomaže čitateljima u produbljivanju vjere u Uskrsloga, a daje pročitati i koji su sve svjedoci vjere ubijeni u 2017. Njihovom krvlju pojačan je temelj vjere jer kako kaže Tertulijan: „Krv mučenika, sjeme je kršćanstva“. Na njoj naša vjera snažnije buja i to je, zapravo, jedna od brojnih, možda i najjasnijih potvrda Isusova uskrsnuća.

U slast vam išla blagoslovljena hrana, a svima vama i vašima u ime bogoslova i suradnika, u ime preč. Antuna Piličića, dra Tomislava Markića i svoje osobno želim

Sretan i blagoslovljen Uskrs!