Priprava za proslavu 50. obljetnice župe Prečko,  Jubilarne godine milosrđa, u jesen 2016.

 

Naša župa Presvetog Trojstva osnovana je dekretom Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu 20. kolovoza 1966. godine, a prvo bogoslužje u adaptiranoj kući preuređenoj za kapelu slavljeno je u nedjelju 4. rujna 1966., koje je predvodio tada pomoćni biskup zagrebački msgr. Franjo Kuharić.

Ove jeseni započeli smo jednogodišnji hod u duhovnoj pripravi i uredjenje003materijalnoj obnovi kako bismo se pripremili za proslavu 50. obljetnice u jesen 2016., koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U tom smislu pozivamo Vas da se duhovno uključite u pastoralne programe i projekte župne zajednice, a na materijalnom planu u obnovu prostora župe. Zajedno sa župljanima volonterima, te uz pomoć priloga pojedinih obitelji, kojima i u ovoj prigodi zahvaljujemo, do sada smo učinili mnogo, ali pred nama je još podosta posla oko uređenja unutrašnjosti prostora, što nas čeka na proljeće i ljeto, kako bismo spremno dočekali proslavu.

Želja nam je obnoviti unutrašnjost dvorana za okupljanje raznih župnih skupina: djece, mladih, odraslih, molitvenih zajednica, pjevačkih zborova i drugih koji koriste naše prostore. Planiramo postaviti dva prozorska vitraja u crkvi i obnoviti liturgijske knjige, ruho i posuđe za bogoslužje. Da bismo to mogli, molimo Vašu pomoć.

uredjenje006

Unatoč vremenu krize koja pritišće naše obitelji, preporučamo se Vašoj potpori, unaprijed zahvaljujući na svakom, makar i skromnom prilogu, koji ćete tijekom godine koja je pred nama, u skladu sa svojom voljom i vlastitim mogućnostima, darivati. Ovim putem također se obraćamo i svima koji žele biti donatori nabave određenih predmeta i potrebnih stvari da se jave u župu.

Od srca Vam zahvaljujemo i u Gospodinu Vas pozdravljamo, želeći Vama i Vašim ukućanima čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2016. – Jubilarnu godinu milosrđa.

 

 

Župno pastoralno vijeće                         Upravitelj župe:

Župno ekonomsko vijeće                    Željko Ivan Bakšić

 

Žiro račun župe – kunski:

IBAN HR0724020061100280214, model HR99, poziv na broj: (prazno)